Over L2 Champagne

Terwijl de klassieke muziek over de velden klinkt, worden de druiven op de Passy-Grigny vineyards met de hand geplukt. De wijnmaker, monsieur Lequart, heeft volledige controle over de – gecertificeerd duurzame en ecologische – productie. Het is niet voor niets dat monsieur Lequart verschillende prijzen heeft gewonnen.

Onder eigen merk maakt Gandert Pelger, in samenwerking met wijnmaker Monsieur Lequart, de L2 Champagne blends die speciaal voor de Nederlandse markt zijn samengesteld. Er zijn verschillende smaken, passend bij verschillende voorkeuren. Zo heeft L2 onder andere Zero Dosage, Extra Brut, Brut, Rosé Brut en Vintage champagne. De kwalitatieve productie met langere rijping (30+ maanden) geven L2 Champagne een toegankelijke, gebalanceerde smaak, karakter en zachte bubbel.

L2 heeft verschillende verkooplocaties in Amsterdam

Design

- Andreas kruizen uit het wapen van Amsterdam - Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig

- De leeuwen uit het wapen van Nederland

- L2 is de formule Love x Life (L'amour x La vie). Vier het moment met L2!

- Champagne: Officieel geregistreerd champagnemerk bij het Comité Champagne (geproduceed in de Champagne)

Duurzaamheid

L2 Champagne wordt duurzaam en ecologisch geproduceerd op de terroirs van Lequart en is gecertificeerd met het  Viticulture Durable en Champagne (VDC) en Haute Valeur Environnementale (HVE) keurmerk.

Door op een duurzame en ecologische wijze te produceren wordt bijgedragen aan een beter milieu en aan terroir waar de beste kwaliteit champagne wordt gemaakt.

Lees hieronder meer over de certificering:

Meer weten over de ontwikkeling van duurzaamheidstoepassingen in de Champagne? Bekijk dan deze video van het Comité Champagne

Sustainable development in Champagne